Äntligen få problemet med rutan fixat

24 maj, 2015 av Anita

Det har tagit sin lilla stund att få ändan ur vagnen, men när det väl händer så händer det snabbt. Vi har haft ett par stenskott i vår vindruta på bilen och det har varit ganska irriterande att de har uppstått, men vi har liksom glömt bort dem efter ett tag. Det har inte haft någon direkt betydelse för hur bra vi ser eller inte. Men det var när vi var hos några bekanta som vi uppmärksammandes på problemen som de faktiskt innebär. Ett stenskott kan nämligen vara början på något mycket värre.

Ett stenskott är nämligen en försvagning av rutan, vilket kan betyda stora problem om det visar sig att glaset runt om kring börjar ge vika. Det är då som det uppstår sprickor, och när man väl har fått en spricka i rutan på grund av ett stenskott så är det alldeles för sent att laga det. Vi insåg väl att vi behövde göra något åt det, och på radion hem från de bekanta hörde vi Ryds Bilglas välkända jingel. Ödets ironi.

Vi tog oss i vilket fall in på deras hemsida och vidare till http://rydsbilglas.se/stenskott där vi informerades om att det inte alls behöver vara speciellt kostsamt eller ta speciellt lång tid för att få stenskottet fixat. Sagt och gjort så bokade vi tid hos dem och mycket riktigt gick det snabbt att fixa de två stenskott som vi hade. Det kändes som en sten lättade från hjärtat när vi lämnade verkstaden, redo att på nytt ta oss an de svenska vägarna utan att riskera att rutan spricker.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *