Att bada eller inte bada

19 september, 2017 av Anita

Visst är det underbart med badkar? Attt kunna sjunka ner i varmt vatten och känna hur kroppen vaknar till liv igen… Det är en lyx som blir allt ovanligare, eftersom de flesta nya hus och lägenheter byggs utan badkar, samtidigt som badkar i gamla lägenheter tas bort. Skälet är att spara vatten, och visst förstår jag varför det är på det viset. Samtidigt, vi har ju ingen brist på vatten i Sverige, och även om man inte ska bada varje dag så vore det ju trevligt om möjligheten fanns där. Men som det är nu så får man allt som oftast köpa badkar på egen hand om man vill ha ett – och det vill man ju. Länge har jag levt med bara en dusch, men det bestämde jag mig för att det skulle bli ändring på – in med ett badkar i badrummet! Kosta vad det kosta vill!

Nytt eller begagnat?
Först tänkte jag köpa ett begagnat badkar men ändrade mig snabbt. Det kändes lite smutsigt, och så kunde man ju inte vara säker på kvalitén heller. Ska man köpa ett badkar så ska det vara ett rejält ett. Jag kollade hos Badshop, och där fanns det många olika badkar att välja mellan. När jag letade tänkte jag lite extra på vovvarna. De gillar ju vatten, och ett badkar där jag kan duscha av dem skulle ju passa väl in. Men hur skulle ett sådant badkar se ut? Det visste jag inte riktigt, så det blev att gå på känslan.

Till slut blev det ett lite större avlångt badkar som jag tänkte det kunde vara bekvämt att sjunka ner i och som det dessutom inte skulle vara något större problem för en hund att vistas i. Bathlife Ideal Rund Vit heter det visst och det ska komma om inte alltför många dagar. Det kanske låter som ett impulsköp, köpa ett badkar på nätet osett, men jag gjorde mina studier och känner mig rätt säker på att jag kommer att bli nöjd. Skönt också att ha ett badkar nu när det börjar bli kallare. Ett bad en kall dag kommer att göra susen, det vet jag bestämt!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *