Energi som en tollare

26 oktober, 2015 av Anita

Det innebär rejält med motion att ha hundar, och speciellt då så pass aktiva hundar som tollare. Det har jag skrivit om tidigare men det kan vara värt att betona lite extra mycket, för den som av en händelse tänkt sig att bli hundägare, och då vill ha en tollare (eller annan ras som kräver lika mycket aktivitet). Att man på så viss får mängder med motion är ju bara bra, men det kan nästan bli för mycket av det goda. Det gäller att få tillräckligt med energi för att orka springa med sin lilla vovve (eller, i mitt fall, vovvar) när den bestämt sig för att verkligen sätt upp farten, vilket inte alltid är det lättaste. Tollare är dessutom inte alltid så bra på det där med ord som ”stopp”.

Viktigt hålla sig i trim

Det gör det extra viktigt att hålla sig i trim. Motion får man som sagt tack vare hundarna, vare sig man vill eller inte, men motion allena räcker inte alltid. Det gäller också att bygga upp sin styrka (tollare är starka hundar) för att kunna kontrollera dem vid behov. Därför har jag börjat med BCAA, ett kosttillskott som hjälper till både med musklerna och återhämtningen. Jag köper mina BCAA-tillskott från Svenskt Kosttillskott som har BCAA i flera olika varianter. Personligen föredrar jag deras BCAA Drink Mix eftersom jag tycker den smakar gott. Olika piller och kapslar tycker jag inte lika mycket om.

Ett glas BCAA Drink Mix innan jag går ut med Java och Niko ger mig den energi jag behöver för att kunna hålla deras tempo. Jag har faktiskt märkt en rätt så stor skillnad sedan jag började med BCAA. Det är betydligt enklare att hänga med i svängarna nu! Det känns nästan som om jag har lika mycket energi som en tollare nu. Lite överdrivet kanske, för det finns knappast någon människa som har så mycket energi, men skillnaden är faktiskt väldigt stor. Den extra energin gör ju också att jag orkar mer och på så vis skaffar mig bättre kondition på ”naturlig” väg.

Och så avslutningsvis…

Nu har jag pratat klart om BCAA och sådant för den här gången och tänkte att jag skulle avsluta med det som den här bloggen ju mest ska handla om: tollare. Jag brukar kolla runt på YouTube efter roliga eller söta klipp med hundar i allmänhet och tollare i synnerhet, och nu senast hittade jag ett som visar att tollare inte bara är energiska fågelhundar utan faktiskt också kan konsten att slappna av och vara gulliga också. Det är ett rätt så kort klipp men ni måste väl ändå hålla med om att åtta veckor gamla tollaren Nova är hur söt som helst, fast hon inte gör någonting annat i videon än ligger där och stirrar på kameran?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *