Enkel vardagslyx

28 januari, 2015 av Anita

balsamicokycklingEn maträtt som jag tycker väldigt mycket om är balsamicokyckling. Det är enkelt att göra men känns samtidigt lyxigt. Det enda man måste tänka på är att kycklingen ska ligga i marinad ett tag, men det är den enda förberedelsen som krävs (förutom att se till att man har alla ingredienser hemma förstås). Den ska ligga i minst två timmar men gärna över natten, så jag brukar göra det dagen innan så behöver man inte fundera över något utan kan börja laga när man vill dagen efter. Det är verkligen enkel vardagslyx för det går väldigt snabbt att laga rätten. Det är bara att koka pasta och steka kyckling i princip. Hur gott som helst! Här kommer receptet:

Balsamicokyckling (4 portioner)
500 g kycklingfilé
3 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
4 msk kinesisk soya
Ev. 2 klyftor vitlök (jag gillar inte vitlök så det går bort för mig)
400 g färsk tagliatelle (går bra med vanlig också)
4 msk röd pesto
1 dl matlagningsgrädde
40 g parmesanost
50 g spenat
1 krm salt
1 krm mald svartpeppar

Blanda vinäger, olja och soya (och ev. vitlök) till marinaden. Marinera kycklingfiléerna i minst två timmar, gärna över natten.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Vänd i pesto och grädde, avsluta med spenat och ost. Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt marinaden rinna av. Salta och peppra och stek filéerna färdiga.
Servera kycklingen med den krämiga pastan.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *