Ett tips till er som har vuxenfinnar

17 december, 2015 av Anita

Jag brukar vanligtvis inte skriva om den här typen av ämnen, men jag har hittat en väldigt bra produkt som jag skulle vilja tipsa om. Den heter B5 Pantotensyra och är precis som det låter ett kosttillskott som innehåller vitamin B5. Vitamin B5 används traditionsenligt för hår hud och naglar men har också en viktig roll i ämnesomsättningen i kroppens celler och kan vid ett fullgott intag bidra till att motverka trötthet och utmattning samt upprätthålla allmänhälsan. Sedan jag började äta de här tabletterna har min hy blivit otroligt fin, och det är just därför som jag vill tipsa er om produkten. De andra sakerna har jag inte direkt märkt något av, men det var just på grund av min hy som jag gav det ett försök och jag måste säga att det har hjälpt över förväntan!

Jag hade inte speciellt mycket finnar som tonåring utan var nog ganska normal, fick någon prick här och var och i perioder var det lite mer. Som vuxen upplever jag att tonårsfinnarna har försvunnit, men istället har de ersatts av vuxenfinnar som ofta dyker upp som ett brev på posten när det är ”den tiden i månaden” och som gärna sätter sig på hakan och runt munnen. Vissa kan bli riktigt stora och inflammerade och lämna ärr som inte försvinner på ett bra tag. Inte så roligt med andra ord. Så när jag av en slump hittade den här produkten på sajten Svensk Hälsokost och läste kommentarerna så kände jag igen mig själv i många av dem. Det var människor som precis som jag hade haft problem med finnar och som hade blivit hjälpta av vitamin B5. Så jag bestämde mig för att ge det en chans, och det är jag väldigt glad att jag gjorde!

Nu kan jag förstås inte lova att det kommer att fungera för er också eftersom det är olika från person till person, men om man har problem så tycker jag i alla fall att det kan vara en god idé att ge det ett försök. Det är ju bara vitaminer så det är ju inte farligt att äta det. Det värsta som kan hända är att ingenting alls händer. Men man ska förstås vara noga med att följa rekommendationerna på burken för det är inte bra att överdosera något, inte ens vitaminer. Om du vill prova så kan du bland annat köpa vitamin B5 här!

Och för akuta tillfällen…
Ja, ibland får man ju finnar som man verkligen vill bli av med så fort som möjligt, och även om finnar egentligen mår bäst av att inte klämmas så är man gärna där och pillar ändå. Ska man nu klämma sin finne så finns det bättre och sämre sätt att göra det på. För det första ska man vara väldigt noga med renligheten så att man inte gör finnen värre genom att den får en massa bakterier i sig. Egentligen ska man inte röra den med händerna alls. Här är en liten film som visar hur man klämmer en finne på rätt sätt. Och, jag vet, ibland fungerar det bara inte att försöka göra det rätt. Men man kan ju i alla fall försöka.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *