Hundarna håller mig i form

26 december, 2014 av Anita

Som väldigt många andra i vårt avlånga land så har jag fastnat för det här med löpning. Det är en populär träningsform, och det är kanske inte så konstigt med tanke på att det är så enkelt. Man behöver inget gymkort, man kan göra det när som helst och man behöver ingen speciell utrustning. Så länge man har ett par bra joggingskor och någorlunda bra träningskläder så kommer man långt. En sak som talar emot löpning i Sverige är väl att vi har en lång vinter och att många föredrar att springa på barmark, men det går bra att springa på vintern också så länge man har broddar – eller ännu bättre: ett par löparskor med inbyggda broddar.

Jag har varit igång med löpningen i nästan tre år nu och jag känner verkligen att jag har hittat min grej. Innan dess tränade jag lite sporadiskt men kom aldrig igång med något på riktigt, men när jag skaffade hund så blev det ett sätt att motionera både mig och hunden. Det är också mycket roligare att springa när man har hund med sig, och då är det lättare att ta sig ut. Nu springer jag med båda hundarna och vi uppskattar det alla tre.

Jag har ett midjebälte för att slippa hålla i kopplen, vilket är väldigt bekvämt. Ibland drar de mig och ibland springer de vid sidan, fast det är inget jag har lyckats sätta något kommando på. De gör helt enkelt som de vill. Det kanske kan tyckas lite fuskigt med hundar som drar en på löpturerna, men faktum är att det tar i också fast på ett annat sätt. Man måste ju hålla emot då samtidigt som man springer, så det är inte så att man kan ta en tupplur där bak direkt!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *