Nu ska det bytas fönster!

10 december, 2014 av Anita

Det har tagit betydligt längre tid än vad vi planerat, men nu är fönstren äntligen beställda. När vi flyttade in i det här huset så fanns det mycket som behövdes göras, fönstren var endast en bråkdel av problemet. Allt eftersom åren har gått så har vi fått väldigt mycket gjort, men fönstren har alltid blir bortprioriterade av den enkla anledningen att vi fortfarande tycker att de fungerar väldigt bra. Men det kommer det att bli ändring på nu.

Fönstren sägs vara ett av de största problemen när det gäller värmeförlust från huset, och har man uppdaterade, bra och säkra fönster så kommer uppvärmningskostnaderna att minska betydligt. Vi har länge slitit med höga kostnader kring det, och ändå inte bytt fönstren, men efter att vi hittade Nordiska fönster så stod det klart att nu ska bytet ske, nu kan vi inte skjuta upp det längre. Att Nordiska fönster dessutom hade mycket bra erbjudanden gjorde ju knappast saken mindre säker.

Det är framför allt de beryktade PVC-fönstren som vi är ute efter, och givetvis blir det fönster med 3-glas. Vi är medvetna om att de har bäst isoleringsförmåga, och att själva platsramen på PVC-fönstren är i princip underhållsfria betyder att vi inte behöver bekymra oss speciellt mycket när fönstren väl är på plats. Den där naggande känslan som alltid har legat i bakgrunden, känslan av att man måste fixa något men ändå skjuter upp det, kommer nu att helt försvinna från oss och det känns alldeles fantastiskt. Om några dagar har vi helt nya fönster på huset!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *