Om bloggen

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Anita och jag är stolt matte till två underbara hundar av rasen tollare, därav namnet på bloggen. Tollarna – eller nova scotia duck tolling retriever som rasen egentligen heter – har ju en röd päls, och enligt mig är det den vackraste rasen som finns. Den här bloggen handlar mycket om mina hundar, för som fullfjädrad hundmänniska så består ju mycket av vardagen av just hund, men den handlar också om annat som sker i min vardag.

Förutom hundarna så gillar jag att laga mat, och jag tränar också en del. Tillsammans med min sambo Krister bor jag i ett hus på den skånska landsbygden, och som husägare finns det alltid något att göra. Jag tycker om att renovera och fixa och dona själv, så det är också ett återkommande ämne i bloggen. Vårt hus är till viss del anpassat efter ett hundliv (hela trädgården är inhägnad med ett högt stängsel och jag har till och med ett hundträningsrum i huset) men det går ju att ha det fint hemma för det!

Jag arbetar som narkossköterska och Krister är pilot. Det innebär att jag har ett varierande schema och att Krister är borta i perioder. Det passar oss dock bra eftersom vi kan pussla så att våra hundar sällan behöver vara ensamma hemma. Vissa veckor ser vi knappt varandra, och det är förstås inte så kul, men man får helt enkelt göra prioriteringar. Som tur är tycker Krister lika mycket om hundarna som jag gör, även om det mest är jag som sköter om dem.

Hundarna heter Niko och Java, och ni kan läsa mer om dem på deras egna sidor. Tollare är ju en retriever som är avlad för att hämta döda och skadade fåglar i jakt, men även om de är jakthundar så måste de inte användas i jakt för att leva ett bra liv så länge man ersätter detta med annan träning. Det är en aktiv ras som behöver jobba, men eftersom jag inte är någon jägare så tränar vi istället konstgjord jakt samt lydnad och lite agility.

Lämna gärna en kommentar!

Comments are disabled